Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Poginuo ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić

Izvor: FILTER

Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić preminuo je u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova a prenosi RTS.

“Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Naglašavaju da će ostati upamćeni njegova profesionalnost i posvećenost kao ambasadora Srbije, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije. 

“Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića”, dodaje se u saopštenju.

Agencija Rojters navodi, pozivajući se na lokalnu vatrogasnu brigadu, da je ambasador poginuo nakon što je pao s litice u gradu Kaškaišu u blizini Lisabona.

Za sada nije poznat tačan uzrok smrti iako portugalski mediji tvrde da je izvršio samoubistvo skokom sa litice.

Ipak, kako “Novosti” saznaju razmatra se i to da se ambasador okliznuo kada je htio da se slika na litici (inače, turističkoj destinaciji) te upao u vodu.

Jedan portugalski list objavio je da je Antić bio u kolima s vozačem, kada je zatražio da vozač zaustavi automobil a potom skočio sa svjetski poznate turističke atrakcije Boka de inferno.

Mediji pišu da se sve dešavalo oko 13.20 sati danas i dodaju da je odmah alarmirana tamošnja pomorska policija i vatrogasci, da je Antić još bio živ kada su ga izvukli. Hitno je započela i reanicmacija ali je Antić, nažalost, preminuo.

Filter 2019