Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Ozvaničena saradnja Filozofskog fakulteta i BO Pale

Autor: FILTER/M.K.

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu jedna je od institucija čiji je zadatak njegovanje kulture pamćenja jer ima nacionalne studijske programe. Kako je istaknuto nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Boračkom organizacijom Pale, ovo je korak naprijed u uspostavljanju i njegovanju kulture pamćenja, prvenstveno na Odbrambeno-otadžbinski rat.

“Već je vrijeme da se generacije koje su rađane za vrijeme rata u BiH i kasnije, na jedan bolji i sveobuhvatniji način upoznaju sa Odbrambeno-otadžbinskim ratom i stvaranjem Republike Srpske”, rekao je Draga Mastilović, dekan Filozofskog fakulteta.

S ciljem očuvanja sjećanja na taj period, planirane su zajedničke aktivnosti u organizaciji manifestacija, ogruglih stolova i izložbi.

“I ranije su studenti i profesori Filozofskog fakulteta davali nesebičnu podršku radu Boračke organizacije. Danas smo taj naš zajednički rad na očuvanju sjećanja i kulture pamćenja zaokružili i dokumentovali”, dodala je Jasna Lazarević Gavrilović, predsjednik Predsjedništva BO Pale.

Saradnja i zajedničke aktivnosti su, poručili su potpisnici Sporazuma, posebno važni u ovoj godini kada se obilježavaju tri decenije od stvaranja Republike Srpske.

Filter 2019