Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

Obilježen Međunarodni dan bezbjednog interneta

Izvor: FILTER

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, povodom 9. februara Međunarodnog dana bezbjednog interneta, juče i danas su na području Istočne Ilidže održali edukativna predavanja za osnovce o temi „Mehanizmi zaštite na internetu“.

Cilj edukacije je podizanje svijesti kod djece o potencijalnim opasnostima na interetu ali i sve o tehničkim mogućnostima zaštite, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

“Pošto je sve veći broj mladih na internetu potrebno je da ih kroz zajedničke aktivnosti, posebno uz pomoć roditelja naučimo kako sigurno da koriste internet, prepoznaju ali i izbjegnu rizike i opasnosti u sajber okruženju”, dodaje se u saopštenju.

Posebna pažnja posvećena je zaštiti na najpopularnijim društvenim mrežama kao što su  „Facebook“, „ Instagram“, „Tik-Tok“, „Snapchat“, kao i realnim primjerima koje sve posljedice mogu nastatu usljed zloupotrebe od strane drugih lica, kao i kome da to prijave.

Na interent stranici Ministarsva unutrašnjih poslova Republike Srpske, mogu se naći sve informacije i preventivni savjeti koji se odnose na zaštitu od svih oblika viskotehnloškog kriminaliteta.

Filter 2019