Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

Zvaničnici Srpske: Nemjerljiva uloga boraca – trajna obaveza unapređenje prava

Izvor: RTRS

Republika Srpska danas obilježava Dan boraca i 218 godina od Prvog srpskog ustanka. Zvaničnici Srpske uputili su čestitke Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je u čestitki da je jačanje i očuvanje Srpske trajna obaveza njenih institucija, kao i unapređenje prava boračkih kategorija i svih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

– Dužnost svih nas je da njegujemo kulturu sjećanja na sve borce i njihovu herojsku i nesebičnu žrtvu koju su podnijeli u odbrani Republike Srpske, ali i da se borimo za istinu o svim našim stradanjima – poručila je predsjednica.

Čestitku je svim učesnicima odbrambeno-otadžbinskog rata, uputio i premijer Radovan Višković, istakavši da su borci Vojske Republike Srpske u tri i po godine teških iskušenja dali presudan doprinos u odbrani Srpske i svog naroda.

Predsjednik Narodne skupštine  Nedeljko Čubrilović istakao je u čestitki da će Narodna skupština i u budućnosti činiti sve da se unaprijedi zakonodavni okvir kojim se obezbjeđuje bolji položaj boraca i ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je uloga boraca nemjerljiva i da će u tom smislu sve institucije voditi računa da se njihov status poštuje i zaštiti.

Filter 2019