Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Ćosić o sramnim grafitima: Na provokacije iz Sarajeva ne odgovaramo

Izvor: Večernje novosti

Uvredljivi grafiti koji vrijeđaju stanovnike, ne samo Republike Srpske, nego i drugih naroda, pojavili su se danas na više mjesta u Istočnom Sarajevu.

Na jednom je ispisana sramna i prijeteća poruka usmjerena protiv Srba, ali sudeći po njenom sadržaju i Jevreja, Roma i drugih naroda.

„Nož, kolac, Jasenovac“, ispisao je, za sada, nepoznati autor.

Grafiti su se pojavili samo dan nakon obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta gdje su na najbrutalniji način ubijani Srbi, Romi, Jevreji.

U logoru Jasenovac na najsurovije načine ubijeno je 700 hiljada nevinih ljudi.

Na drugom grafitu autor je prešarao mapu Republike Srpske.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, u izjavi za „Novosti“ , kaže da je ovo ko zna koja po redu uvreda koju nam, posljednjih mjeseci, šalju stanovnici Sarajeva inspirisani, da li vlastitim razmišljanjem ili uticajem političkog Sarajeva.

– Pitanje je da li je to istinska poruka koju nam šalje multietničko Sarajevo, je li to poruka suživota i zajedništva u BiH ili je ovo poruka jedne realnosti koju živi BiH, a koja se zove ogromna mržnja prema srpskom narodu i svemu što je u Republici Srpskoj – kaže Ćosić.

Ćosić dodaje da će, na lomljenje ploče na Vracama, mahanje zastavama, ispisivanje grafita, Istočno Sarajevo odgovoriti mirno, ljudski i civilizovano.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva poručuje da su u Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku svi dobro došli, te da ove provokacije neće omesti razvoj Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Foto: ATV
Filter 2019