Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

U Trnovu otvorena kancelarija Kik boks saveza Republike Srpske

Izvor: Srna

U Trnovu je danas otvorena kancelarija Kik boks saveza Republike Srpske, čime ova lokalna zajednica postaje centar ovog sporta.

Generalni sekretar Kik boks saveza Republike Srpske Dragana Vitković rekla je Srni da je otvaranje kancelarija veoma značajno kako za Trnovo tako i za Savez, jer konačno imaju kancelariju u kojoj će održavati sjednice Upravnog odbora, a biće i polazna tačka za odlazak na velike međunarodne turnire.

– Trnovo je po broju stanovnika mala lokalna zajednica, ali je po onome što radi lokalni Kik boks klub `Kule` vodeća u Republici Srpskoj – dodala je Vitkovićeva.

Otvaranju kancelarije Kik boks saveza Republike Srpske na Trgu Srđana Kneževića prisustvovali su i predsjednik Kik boks saveza BiH Dragutin Papović i Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić, selektori juniorske i seniorske reprezentacije Milan Vitković i Salko Zildžić, te brojni predstvnici kik boks klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Foto: RTV IS

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović ukazao je na značaj otvaranja kancelarije Saveza u ovoj lokalnoj zajednici čime se odaje priznanje entuzijastima ovog sporta.

– Velika je čast da imamo kancelariju Kik boks sazveza na području naše lokalne zajednice. To smo postigli jer su naši sugrađani i naš klub `Kule` postizali značajne rezultate u ovom sportu – rekao je Gagović i dodao da će opština nastaviti da podržava Kik boks klub “Kule”.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić smatra da je neophodno da što veći broj sportova bude zastupljen u ovom gradu.

– Dobro je da smo dobili sjedište za cijelu Republiku Srpsku u ovom borilačkom sportu u malom Trnovu koje je izrazito nerazvijena opština ali ima određen broj ljudi koji se tim bave i ostvaruju rezultate. Zaslužili su da sjedište bude tu u nadi da će pored postojeća četiri kik boks kluba organizovati još više klubova i samim tim organizovati našu omladinu da se bave ovim sportom – rekao je Ćosić.

Današnjem događaju prisustvovao je i pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Mario Đuran.

Foto: RTV IS
Filter 2019