Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /latinica

Udruženje pčelara “Roj” članovima podijelilo više od tri hiljade pogača za pčele

Izvor: FILTER

Udruženje pčelara “Roj” Istočno Sarajevo posljednjeg dana 2021. godine obradovalo je svoje članove iz opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

Članovima Udruženja podijeljeno je 3.260 kg pogača za pčele. Pomoć je podijeljena za 1.920 košnica, koliko posjeduju 52 člana ovog udruženja.

“Roj” je sredstva obezbjedio uz pomoć Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo, jednokratne pomoći opštine Istočno Novo Sarajevo i članarine od pčelara članova udruženja.

“Ovaj oblik pomoći pčelarima ima za cilj ublažavanje posledica sušne 2021. godine, usljed koje je bio smanjen prinos meda u pčelinjim zajednicama. Pčelari će uz dodavanje pogača za pčele tokom zime bar djelimično ublažiti nedostatak hrane koja je potrebna da bi pčele preživjele do proljećnog perioda kada će ponovo moći da sakupljaju nektar iz prirode”, poručuju iz Udruženja “Roj”.

Nadaju se da će pčelari imati minimalne gubitke pčelinjih zajednica tokom zimskog perioda, kako bi uz predan rad u narednoj godini obezbjedili značajne količine kvalitetnog meda i ostalih pčelinjih proizvoda koji će biti dostupni kao lijek i hrana našim sugrađanima.

Filter 2019