Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Sanja Kusmuk i Strahinja Erić spremni za Olimpijadu

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za učesnike predstojećih Zimskih olimpijskih igara Sanju Kusmuk i Strahinju Erića, istakavši da su od šest sportista iz BiH koji idu u Peking – dva sa Pala.

Jugović je istakao da o kvalitetu ovih sportista dovoljno govori činjenica da su ispunili olimpijsku normu, koja je izuzetno zahtjevna, te im poželio mnogo sreće, uspjeha i zdravlja.

“Pale, kao mala lokalna zajednica koju krasi sport i turizam, na svim olimpijskih igrama ima svoje predstavnike”, rekao je Jugović novinarima nakon prijema za učesnike Olimpijade i njihove trenere Bojana Minića i Mladena Plakalovića.

Kusmukova je rekla da je za nju veliki uspjeh što je učesnik Olimpijskih igara i zahvalila opštini i načelniku na podršci, od finansijske do moralne.

Ona je istakla da su pripreme, koje su bile zahtjevne, obavljali u Crnoj Gori i Sloveniji, te da će na Igrama u Pekingu nastupati u dvije discipline slobodnim stilom – sprint na 1.400 metara i mas-start 30 kilometara.

Erić je naglasio da prvi put učestvuje na olimpijadi, koja je san svakog sportiste, te da će nastupiti u disciplini sprint, distanca 15 kilometara klasičnim korakom, i na mas-startu 50 kilometara.

Trener paljanskog Smučarskog kluba “Sarajevo – Istočno Sarajevo” i član nordijske komisije Skijaškog saveza BiH Mladen Plakalović rekao je da su takmičari spremni i da očekuje da će se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.

Sekretar Smučarskog saveza Republike Srpske Milica Klačar rekla je da je sigurna da će olimpijci dobro predstaviti Pale, grad Istočno Sarajevo i Srpsku, te im poželjela mnogo sreće.

Zimske olimpijske igre u Pekingu biće održane od 4. do 20. februara.

Filter 2019