Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

Nakon 30 godina podignuta optužnica zbog ubistva maćehe

Izvor: Srna

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Radosava Vukovića koji je prije 30 godina u mjestu Gornji Šadići kod Vlasenice ubio maćehu nakon čega je pobjegao u Srbiju.
Sekretar Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer rekao je Srni da je Vuković nedavno iz ekstradicionog pritvora prebačen domaćim pravosudnim organima.

Optuženom se stavlja na teret da je maćehu ubio 26. jula 1992. godine u 5.20 časova u mjestu Gornji Šadići u opštini Vlasenica, u neposrednoj blizini porodične kuće u vlasništvu lica čiji su inicijali P.V.

U optužnici se navodi da je Vuković tokom prepirke iz automatske puške pucao maćehi u glavu, nakon čega joj je ispalio više hitaca u tijelo usljed čega je preminula na licu mjesta.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva produžio pritvor Vukoviću koji može trajati do izricanja prvostepene presude, najduže dvije godine od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora.

Razlozi za predlaganje produženje mjere pritvora su postojanje okolnosti koje ukazuju na opasnost od Vukovićevog bjekstva.

Filter 2019