Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Nagrađeni najvjerniji članovi Narodne biblioteke Pale

Autor: FILTER/V.Č

Narodna biblioteka Pale već drugu godinu zaredom nagrađuje svoje najvjernije čitaoce u prethodnoj godini. Ove godine su nagrade dobili tri najmlađa i tri najstarija čitaoca biblioteke.

Direktor Bojan Čvoro kaže da je u interesu biblioteke da ovaj gest pređe u tradiciju i da će se potruditi da i narednih godina dodjeljuju nagrade čitaocima.

“Naš fond broji oko 40.000 naslova svih žanrova. Kada je u pitanju nabavka knjiga uglavnom to radimo preko distributera s tim da neke knjige dobijamo i od naših čitalaca kojima više nisu potrebne. U protekloj godini imali smo nešto više od 1.600 učlanjenih čitalaca, a evo već u početku ove godine, za prvih 15 dana januara, učlanilo se preko 150 čitalaca. Članarina je proteklih godina iznosila 10 KM, dok smo za ovu godinu napravili promociju i ona će tokom cijele godine iznositi 5 KM,” izjavio je Čvoro.

Desetogodišnji Đorđe Tadić je najmlađi član Narodne biblioteke u Palama i tvrdi da mu je čitanje omiljeni hobi. Đorđe preporučuje svim svojim vršnjacima da krenu sa čitanjem koje je zabavno, a i korisno, jer pomaže lijepom izražavanju.

Filter 2019