Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /latinica

Mitropolit Hrizostom na Božić služi u Sabornom hramu u Sarajevu

Izvor: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u petak, 7.januara, na Božić u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Početak liturgije je u 9.00 časova, navedeno je na zvaničnoj stranici Mitropolije dabrobosanske.

Na Badnje veče, mitropolit će služiti večernje bogosluženje u Staroj crkvi svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Sarajevu, gdje je predviđeno i nalaganje badnjaka.

Drugog dana Božića, u subotu 8. januara, mitropolit dabrobosanski Hrizostom će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju na Sokocu u hramu Svetog proroka Ilije, sa početkom u 9.00 časova.

U neđelju, 9. januara služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Bratuncu , u hramu Uspenja Presvete Bogorodice. Početak liturgije je u u 10.00 časova.

U petak, 14. januara, mitropolit će služiti u Sarajevo u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Pofalićima, a početak Svete arhijerejske liturgije je u 9.00 časova.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputiće božićnu poruku sutra u palati Mitropolije u Sarajevu.

S obzirom na novonastalu situaciju, a povodom pandemije virusa korona iz kabineta mitropolita dabrobosanskog zamolili su medijske kuće da poštuju standarde zaštite od virusa korona, odnosno da prisustvuje jedna osoba koja će realizovati snimanje.

Obraćanje mitropolita najavljeno je u 12.00 časova.

Pravoslavni vjernici koji obilježavaju Božić po julijanskom kalendaru obilježiće najradosniji hrišćanski praznik u petak, 7. januara.

Filter 2019