Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Liturgija u čast 30. rođendana Srpske

Izvor: Srna

U Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima služena je liturgija, a na centralnom spomen-krstu položeni su vijenci povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.
Predsjednik Opštinske Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak čestitao je Dan Republike svim građanima Srpske i istakao da je ponosan što pripada generaciji koja je učestvovala u njenom stvaranju.

On je poručio da treba prestati sa podjelama unutar Srpske, te da samo treba zagovarati uspješnu politiku.

“Pozivam sve građane da volimo Republiku Srpsku i da sami stvaramo što bolje uslove za život”, rekao je Tuševljak nakon polaganja vijenaca na spomen-krst.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da su za stvaranje Srpske najviše dali oni koji su poginuli, te da Srpska nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu.

“Danas stojimo ovdje gdje leže oni koji su znali šta znači riječ sloboda, hrabrost i odlučnost”, naglasio je Katić.

Katić je podsjetio na riječi vladike Grigorija – da vaskrsnuća nema bez stradanja, te da je Republika Srpska vaskrsnuće.

Povodom Dana Republike Srpske i 30 godina od njenog nastanka danas će u Dečanskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo biti razvijena i najduža zastava Republike Srpske.

Razvijanje zastave planirano je za 13.00 časova.

Filter 2019