Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /latinica

Lazar i Marko prvi putnici ski bus-a

Autor: FILTER/M.K.

Lazar Cinco i Marko Čečar, srednjoškolci iz Pala, prvi su putnici ski bus-a koji od jutros saobraća na liniji Pale – Jahorina.

Imaju besplatne ski karte pa ih je i siguran prevoz obradovao.

„Mnogo znači, pogotovo kada su roditelji zauzeti i ne mogu nas odvesti. Znači posebno nama koji imamo besplatno skijanje”, kaže Lazar.

„Do sada smo se prebacivali autima, ko ima i slobodan je vozi, a sada je mnogo lakše”, dodaje Marko.


Iz Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo, koja je obezbijedila svakodnevne linije ka Jahorini, navode da su se na ovaj potez odlučili zbog velikog broja upita sugrađana ali i turista.


„Jahorina kao top zimska destinacija ovo svakako zaslužuje Trenutno vodimo pregovore i sa ski centrom Ravna planina pa će autobus vjerovatno u narednim danima obuhvatiti i tu liniju. Cilj je da Jahorinu, vjerovatno evo i Ravnu planinu, približimo svima, prvenstveno turistima koji su smješteni u gradskim opštinama ali i našim skijašima koji će se po simboličnim cijenama voziti do Jahorine i nazad”, rekao je Igor Ikonić, direktor TO Grada Istočno Sarajevo.


Cijena karte na relaciji Pale-Jahorina je 4 KM, povratna šest. Vikendom će ski bus saobraćati i na relaciji Istočna Ilidža-Istočno Novo Sarajevo-Pale-Jahorina. Cijena te karte je 6 KM, povratne 10.

Iz Turističke organizacije kažu da su hotelijeri i vlasnici privatnog smještaja već ponudili da finansiraju prevoz svojih gostiju. I to pokazuje kolika je potreba za organizovanim autobuskim linijama do olimpijske planine.

Polazne stanice i termine u kojima saobraća ski bus svakodnevno možete pratiti na veb stranici gradske turističke organizacije istocnosarajevo.travel

Filter 2019