Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Kažnjena 602 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Izvor: FILTER

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u periodu od 20. do 23. januara, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili odbijanja da se pristupi testiranju na prisustvo alkohola, sankcionisali 602 vozača, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Od ovog broja, 68 vozača, odnosno 11,3 odsto njih je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do otrežnjenja ili oporavka (63 vozača slobode lišena zbog koncentracije alkohola u krvi preko 1,5 g/kg i pet vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola), navodi se u saopštenju.

Zbog prisustva ili odbijanja testiranja na opojne droge i psihoaktivne lijekove u organizmu, sankcionisano je 20 vozača.

Iz MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Statistički podaci pokazuju da su čak 1.367 saobraćajnu nezgodu prošle godine na putevima Srpske prouzorokovali vozači pod dejstvom alkohola, a za 39,8 odsto saobraćajnih nezgoda odgovorni su bili vozači kod kojih je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Filter 2019