Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Božović: Uradićemo sve što je moguće da zaštitimo naše stanovništvo

Izvor: RTRS

Uradićemo sve što je moguće da ovi pripadnici grupe “Lev Tahor” bezbjedno napuste teritoriju Istočne Ilidže, kako bi zaštitili naše stanovništvo koje je jako uplašeno, rekao je Marinko Božović, načelnik Istočne Ilidže, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Naveo je da su u naselju Kula primjećeni pripadnici ekstremističke vjerske grupe, sekte “Lev Tahor”.

– U posljednje vrijeme imamo veliki broj izdavanja stanova, to je trend, a posljedica je ovo što imamo. A to je neželjena situacija gdje imamo u jednom stanu pripadnike sekte. Znamo da ih je 30 sa pasošem SAD, šest iz Gvatemale i šest iz Kanade. Jedna grupa trebala bi da napusti BiH 4. februara, a druga 20. februara, naravno ukoliko ne zatraže azil – istakao je Božović.

On je naglasio da se sasvim razumljivo stanovništvo ne osjeća bezbjedno, da su uplašeni, prije svega čudnim načinom oblačenja, a potom i čudnim zvucima koji su dolazili iz tog stana.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je za RTRS da na području Istočne Ilidže trenutno živi 37 stranih državljana, koji su došli s područja SAD-a, Kanade i Gvatemale.

– Oni ovdje borave po osnovu prava na bezvizni boravak, što znači da u BiH mogu ostati tri mjeseca – rekao je Ujić.

Filter 2019