Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Božićna bogosluženja u tri manastira na Romaniji

Izvor: SRNA

Večernjim bogosluženjem u tri manastira na području opštine Sokolac, osvećenjem i nalaganjem badnjaka u prisustvu vjernika biće obilježeno Badnje veče, koje prethode proslavi dana rođenja Bogomladenca – Božiću.

Prema rasporedu božićnih bogosluženja, u manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima kod Sokoca na Badnji dan u četvrtak, 6. januara, carski časovi biće služeni od 6.00 časova, a liturgija Svetog Vasilija Velikog od 8.00 časova.

Iz ovog manastira je saopšteno da će na Badnji dan Veliko povečerje sa petohljebnicom početi u 16.00 časova i u nastavku će uslijediti blagosiljanje i nalaganje badnjaka. Božićno jutrenje biće služeno od 22.30 časova.

Na dan rođenja Gospoda Isusa Hrista – Božić u petak, 7. januara, Božićna liturgija Svetog Jovana Zlatoustog počeće u ponoć.

U manastiru Presvete Bogorodice u Knežini na Badnji dan večernje bogosluženje počeće u 18.00 časova, nakon koga će uslijediti osvećenje i nalaganje badnjaka, a Sveta božićna liturgija kojom se proslavlja rođenje Gospoda Isusa Hrista 7. januara počeće u 5.00 časova, saopšteno je iz ovog hrama.

U manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji na Badnji dan praznično večerenje počeće od 19.00 časova, a potom će biti održano nalaganje badnjaka i vatromet, prema objavljenom rasporedu božićnih bogosluženja.

Na Božić Sveta liturgija i pričešće počeće u ponoć.

Filter 2019