Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /latinica

“My Cinema” nastavlja prikazivanje dva velika regionalna hita

Izvor: FILTER

Bioskop My Cinema Istočno Sarajevo, zbog velikog interesovanja gledalaca, od 13. do 15. decembra na repertoar vraća dva sjajna regionalna filmska ostvarenja – dramu „Božji čovjek“ i komediju „Deset u pola“.

Duhovna biografska drama „Božji čovjek“ je internacionalno filmsko ostvarenje autorke Jelene Popović snimano u Grčkoj, a čija radnja prati težak život svetog Nekatrija Eginskog, kao i njegovo praštanje i inspirativnu ljubav. Film je okupio uspješnu glumačku postavu, glumce svjetskog glasa a među njima našli su se dobitnik nagrade Zlatni Globus, američki glumac Miki Rurk, grčki glumac Aris Servatalis koji u filmu tumači glavnu ulogu, svetog Nekatarija, a važna rola u filmu poverena je i zvijezdi ruske kinematografije Aleksandru Saši Petrovu koga je domaća publika zavoljela i upamtila u bisokopskom ruskom hitu “Led”.

Film je je svoj put započeo premijerom u glavnoj konkurenciji na ovogodišnjem Međunarodnom Moskovskom filmskom festivalu gdje je i ponio nagradu publike za najbolji film. „Božji čovjek“ je naišao na sjajan prijem publike u bioskopu My cinema te se vraća na repertoar radi svih koji ga nisu stigli pogledati u prvih par dana prikazivanja.

Na repertoar bioskopa od 13. decembra vraća se i novo ostvarenje BH oskarovca i autora klasika „Ničija zemlja“ Danisa Tanovića, film „Deset u pola“. Komedija sa Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem te mladim glumcima sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković protekle sedmice je otvorena u svim domaćim i regionalnim bioskopima te je odmah zasjela na prvo mjesto top liste najgledanijih filmova u BiH sa preko 11.000 gledalaca u prvih sedam dana prikazivanja.

Film se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene. Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, kaže Tanović, a to je odgovor na pitanje: Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu?

Za sedmicu od 16. decembra My Cinema najavljuje otvaranje nove komedije kultnog srpskog pisca i autora klasika „Balkanski špijun“ i „Profesionalac“ Dušana Kovačevića pod nazivom „Nije teško biti Čovek“ te najvećeg svjetskog blokbastera 2021.godine, stripovskog spektakla „Spajder-Men: Put bez povratka“ paralelno sa otvaranjima u BiH, regionu i svijetu.

Svi zainteresovani sve informacije bioskopa My Cinema mogu pronaći na zvaničnoj fejsbuk stranici i instagram profilu My Cinema Istočno Sarajevo.

Filter 2019