Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Jugović: Nastavak ulaganja u narednoj godini

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da ovu lokalnu zajednicu tokom iduće godine očekuje nastavak ulaganja i realizacija kapitalnih projekata, usmjerenih na obezbjeđivanje boljih uslova za život svih stanovnika.

“Budžet opštine Pale je 16.600.000 KM, a više od pet miliona KM odvojiće se za investicije. Imaćemo i sredstva koja će biti od Vlade Republike Srpske za izgradnju zgrade Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Policijske uprave Istočno Sarajevo, izgradnju Ulice srpskih ratnika, vodovod na Brezovicama”, naveo je Jugović na novogodišnjem prijemu.

On je istakao da će narednu godinu obilježiti i nastavak izmještanja toplane, odnosno završetak toplovoda gdje će se sadašnja lokacija povezati sa budućom i stvoriti uslovi za izgradnju najsavremenijeg objekta koji će biti u skladu sa ekološkim normama.

Jugović je naglasio da se, “zahvaljujući novom rukovodstvu grada Istočno Sarajevo, koje ima poseban senzibilitet prema opštinama, oslanjaju jedni na druge prilikom realizacije projekata”.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica je zadovoljna prošlom, ali i ovom godinom uprkos virusu korona koji je poremetio finansijske uslove.

“Uspjeli smo da završimo mnoge infrastrukturne projekte koje smo planirali kada je u pitanju putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, izgradili savremeni multifunkcionalni park kod Osnovne škole Pale. Realizacijom budžeta ulagali smo u pronatalitetne politiku, u sport, pomoć školskim institucijama, boračkoj organizaciji, nevladinim organizacijama“, rekao je Jugović.

Jugović je napomenuo da predstoji obilježavanje 30 godina postojanja Republike Srpske i da će shodno tome Pale imati posebnu obavezu da na razne svečane načine obilježe sve bitne događaje.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da su danas okupili kako bi obilježili proteklu godinu, koju je ocijenio uspješnom, bez obzira na probleme koje su imali.

“Ove godine doneseno je niz bitnih odluka vezanih za određene projekte, na šta smo ponosni. Naredne godine nas očekuje nastavak izgradnje Muzeja Republike Srpske, rekonstrukcija puta Pale-Jahorina i mnogo drugih infrastrukturnih objekata koji će biti finansirani od Vlade Srpske“, naveo je Škipina.

On je dodao da opština Pale ima obećanje od ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića da će doći i do rekonstrukcije saobraćajnice Pale-Prača.

Škipina je naglasio da će naredna godina biti investiciona i razvojna, te poželio svim stanovnicima opštine Pale, Republike Srpske srećne i uspješne predstojeće praznike.

Narodni poslanik Nataša Kulašinac ističe da su na novogodišnjem prijemu kod Jugovića čuli šta je sve to opština Pale uradila i šta će uraditi u narednoj godini, te da su sve investicije impresivne.

Ona je rekla da Pale postaju lijepo mjesto za život, te ocijenila da će sve što će biti izgrađeno u narednoj godini sigurno poboljšati uslove života, studentski standard i uslove za rad učenika.

Načelnik opštine Pale organizovao je prijem za predstavnike političkog, javnog i privrednog života lokalne zajednice i opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Filter 2019