Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

Šehovac: Istrajnost u rješavanju krivičnih djela iz ranijeg perioda

Izvor: Srna

Policijska uprava Istočno Sarajevo istrajna je u rješavanju krivičnih djela iz prethodnog perioda, o čemu svjedoči i hapšenje dva lica sa Pala koja su podmetnula požar pod automobil prije pet godina, rekao je danas načelnik ove uprave Branimir Šehovac.
“Nakon kriminalističke obrade, ova lica, koja su uhapšena juče, su puštena. Protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo. Sada je stvar na tužilaštvu da preduzme neophodne mjere”, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

Šehovac navodi da je Uprava ova lica i ranije identifikovala kao počinioce paljenja vozila na području Pala 2019. godine, a krivično djelo je okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

On naglašava da je veliki uspjeh kada Uprava rasvijetli krivično djelo iz nekog prethodnog perioda, te da neće odustati ni za bilo koje drugo koje se odnosi na paljevinu, krađu, tešku krađu i ubistva.

“Nećemo nikada odustati, posebno kada su u pitanju najteža krivična djela. Preduzimanje neophodnih mjera i radnji nastavićemo u saradnji sa Upravom MUP-a Srpske za borbu protiv teškog i organizovanog kriminaliteta i sa nadležnim tužilaštvima”, poručio je Šehovac.

On ističe da se preduzimanje mjera i radnji nastavlja i u narednom periodu s ciljem poboljšanja ukupne bezbjednosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo juče je saopšteno da su uhapšena lica čiji su inicijali M.O. i S.S sa Pala zbog sumnje da su prije pet godina podmetnula požar pod automobil “škoda”, vlasništvo lica B.T. iz te opštine.

Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta nastala krivičnim djelom počinjenim 2016. godine u Ulici Nikole Tesle na Palama iznosi 22.000 KM.

Mediji su objavili da su uhapšeni Miloš Obradov i Srđan Sokolović, a oštećeni je Boško Tomić, tadašnji predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Filter 2019