Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Филм “Тома” погледало више од милион гледалаца

Извор: Танјуг

“Колико сјећања стаје у пјесму и које су пjесме веће од живота” – пожељело је да открије више од милион гледалаца филма “Тома” и то за само два и по мјесеца приказивања, саопштили су данас продуценти.

Оваквим рекордом филм “Тома”, редитеља Драгана Бјелогрлића, који као копродуценти заједнички потписују Жељко Јосимовић и Драган Бјелогрлић, постао је најгледанији филм новије домаће кинематографије.

Од свечане београдске премијере до данас, јавност у региону је брујала о овом биографском филму, информације из живота највећег југословенског боема постале су најчитаније у традиционалним медијима, баш као и на друштвеним мрежама, а феномен “Тома” додатно је био испраћен огромном популарношћу пјесме “Поноћ”, коју је продуцент и композитор Жељко Јоксимовић специјално компоновао за овај филм, а која данас броји 14 милиона прегледа на Јутјуб каналу.

Филм о животу Томе Здравковића, кога у насловној улози тумачи глумац Милан Марић, побрао је најпозитивније критике стручне јавности, као и најемотивније поруке гледалаца широм региона, а уједно је оборио и биоскопске рекорде: у првој недјељи приказивања са више од 100.000 гледалаца, баш као и посећеност у једном дану (2. октобар) са 35.000 посетилаца.

Филм “Тома” прати личне успоне и падове једног од највећих пјевача, боема и умјетника у некадашњој Југославији, чији су буран живот раскошно дочарали и глумци Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Паулина Манов, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Милена Радуловић, Милан Колак, баш као и Мирјана Карановић и Слободан Бода Нинковић.

Филм “Тома”је своју свјетску премијеру имао на Филмском фестивалу у Сарајеву, док је већ сутрадан отворио Фестивал филмских сусрета у Нишу, гдје су Милан Марић, Тамара Драгичевић освојили награде за главне, а Сања Марковић и Андрија Кузмановић за епизодне улоге.

Пројекат “Тома” реализован је у сарадњи са Телекомом Србија и Филмским центром Србије.

Filter 2019