Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /latinica

Učenicima ukazano na opasnost upotrebe petardi

Izvor: Srna

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo održali su danas predavanja za učenike Osnovne škole “Sveti Sava” u toj opštini o temi “Petrade nisu igračke”.
Učenici su upoznati o vrstama pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena za upotrebu, mjestima na kojima su zabranjena, kao i o svim mogućim opasnostima i posljedicama koje mogu nastati usljed nestručnog rukovanja, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ovo je jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo sprovode tokom decembra u okviru kampanje “Petarde nisu igračke” u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da bi građani, posebno najmlađi, bili upozoreni na opasnosti tokom upotrebe pirotehničkih sredstava, posljedicama, kao i o odredbama zakona koji sankcioniše nedozvoljenu upotrebu pirotehnike.

S obzirom na to da predstoje novogodišnji i božićni praznici kada se može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava, policajci će preduzeti niz preventivnih mjera.

Filter 2019