Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /latinica

UIS: Dogovorena saradnja sa univerzitetom iz Rusije

Izvor: SRNA

Na sastanku predstavnika Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Instituta ekonomije i upravljanja Uralskog federalnog univerziteta iz Ekaterinburga iz Rusije razgovarano je o mogućnostima saradnje iz oblasti društvenih nauka, kao i o saradnji na zajedničkim projektima, ali i razmjeni nastavnika i studenata.

Inicijalni sastanak je bio veoma sadržajan, te su dogovoreni konkretni koraci saradnje, kao i potpisivanje bilateralnog sporazuma o saradnji dva univerziteta u narednom periodu, objavljeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu juče su posjetili predstavnici Instituta ekonomije i upravljanja Uralskog federalnog univerziteta iz Ekaterinburga, koji je jedan od četiri najprestižnija univerziteta u Rusiji na kojem je u 2021. godini upisan najveći broj studenata u Ruskoj Federaciji.

Direktor i zamjenik direktora Škole javne administracije i uprave pri ovom prestižnom ruskom institutu profesori Aleksej Kulev i Jašim Aleksandar su razgovarali sa predstavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu prorektorom za nauku, istraživanje i razvoj Jelenom Krunić i prorektorom za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Markom Gutaljem, navedeno je u saopštenju.

Filter 2019