Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Trgovci i ugostitelji traže reakciju Vlade: Ponuđeno poskupljenje struje neprihvatljivo

Izvor: Glas Srpske

Trgovci i ugostitelji ne prihvataju ponuđeno povećanje cijene električne energije i diskriminatorski odnos prema sektoru tih usluga, u odnosu na ostale grane privrede, jedan je od zaključaka današnje sjednice privrednih društava iz udruženja trgovine i turizma i ugostiteljstva, koji je održan u Privrednoj komori RS.

Sjednica je organizovana povodom ugovora koji su ponuđeni privrednicima iz sektora trgovine i hotelijerstva, a koji sadrže prijedlog nove, znatno uvećane cijene struje.

– “Elektroprivreda RS da hitno preispita donesene odluke i da se cijena električne energije za potrošače iz kategorije trgovine i ugostiteljstva koriguje na iznos od 45 evra po megavat času – navedeno je u saopštenju. 

Privrednici iz ovih sektora od Vlade RS kao vlasnika “Elektroprivrede RS”, očekuju da hitno organizuje sastanak u cilju rješavanja nastalih problema.

Ističu da  ugovori koji su im dostavljeni predviđaju povećanje cijene struje koje ide i preko 100 odsto, što u ionako složenim ekonomskim uslovima, dodatno i ozbiljno usložnjava njihovo poslovanje.

Filter 2019