Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

“S ljubavlju hrabrim srcima”: Sredstva namijenjena za djecu sa intelektualnim poteškoćama

Izvor: FILTER

Kampanja za humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, počinje u ponedeljak, 6. decembra, a prikupljena sredstva biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

Namjera je da se kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u sklopu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske /Menerali/, olakša pristup korištenju usluga najmlađim članovima Saveza, poput dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogući veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.

– Koristimo priliku da vas pozovemo da i vi date svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 051/248-100 ili putem imejl adrese info@predsjednikrs.net – navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Kulturnom centru Banski dvor, ove godine će tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, biće emitovana na Prvom programu Radio televizije Republike Srpske  kao i na Alternativnoj televiziji, 26. decembra 2021. godine u večernjem terminu.

M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan od 6. do 31. decembra 2021. godine. Pozivom na ovaj broj građani će biti u mogućnosti da podrže akciju sa jednom KM.

Filter 2019