Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /latinica

Sutra pred Sudom BiH protest porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila

Izvor: Srna

Republička organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, zajedno sa ostalim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, sutra će u Sarajevu održati protest ispred pravosudnih institucija BiH radi iskazivanja nezadovoljstva njihovim radom kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Protest će biti održan sa namjerom da se ukaže na različite aršine prema kojima se sudi u ovim pravosudnim institucijama, saopšteno je iz Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

“Treba li podsjećati sa se Srbima izriču drakonske kazne za neka krivična djela za koja Bošnjaci dobijaju minorne kazne? Takođe, kada je riječ o kvalifikacijama djela, Srbi se mahom terete za genocid, zločin protiv čovječnosti, dok se Bošnjaci, koji su činili stravične zločine nad Srbima, maltene, nagrađuju minimalnim kaznama, ili budu oslobođeni zboh nedostatka dokaza“, navedeno je u saopštenju.

Porodice poginulih su istakle da su “čašu žuči” prelila posljednja hapšenja, ali i odluka da se bošnjačkom generalu Sakibu Mahmuljinu obnovi suđenje, bez obzira što je u njegovom slučaju već sve odavno jasno svakom ko to hoće da vidi.

Protest je najavljen za 12.00 časova ispred glavnog ulaza, a prethodno je predviđeno da se učesnici protesta iz Republike Srpske okupe na Trgu Republike Srbije u Istočnom Sarajevu između 11.00 i 11.30 časova.

Filter 2019