Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

SOKOLAC: Sanirani prekidi u napajanju električnom energijom

Izvor: FILTER

Terenska jedinica Sokolac , koja posluje u okviru Elektrodistribucije Pale, ovih dana ulaže velike napore da obezbjedi normalno napajanje potrošačima sa DV Kaljina.

Mokar i težak snijeg koji je padao ovih dana zadržao se na provodnicima i okolnom drveću koje je pod teretom padalo po liniji, te je izazvao više prekida u napajanju električnom energijom kažu u TJ Sokolac.


“Nakon što smo sanirali posljedice olujnog nevremena koje je napravilo ogromnu štetu na području sela Bare, kompletan dio dalekovoda od Kalauzovića do Vrhovina je bio na zemlji, dočekale su nas snježne padavine koje su napravile velike probleme na DV Kaljina. Veći dio dalekovoda prolazi kroz šumu i izložen je padanju drveća po provodnicima. Takođe moram napomenuti da veliki problem predstavljaju neprohodni putevi i palo drveće po njima što nam onemogućava pravovremeni dolazak na mjesto kvara. Više puta u toku mjeseca nam se desilo da kvarove izazovu neodgovorni pojedinci koji ruše šumu i pričinjavaju štetu Elektrodistribuciji”- rekao je upravnik TJ Sokolac Srđan Knežević.


TJ Sokolac je u ovoj godini rekonstruisala oko 40 km DV Kaljina i uradila prokres. Na ovoj dionici nema kvarova, nastavak je planiran na proljeće, a kompletna rekonstrukcija bi se trebala završiti za dvije godine.

Filter 2019