Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /latinica

RK “Slavija” organizovao novogodišnji prijem

Izvor: Srna, foto: Foto Vaske

Rukometni klub “Slavija” iz Istočnog Sarajeva sa novom upravom koja je imenovana polovinom godine, uspio je da polusezonu završi na drugom mjestu Prve lige Republike Srpske, a večeras je upriličen novogodišnji prijem s ciljem proslave ostvarenih rezultata, a pojednicima su uručene plakete za doprinos razvoju kluba.
Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba “Slavija” Mladen Mrda ističe da je cilj bio ponovo okupiti tim, kako sa starim, tako i novim mladim igračima i stabilizovati klub.

Mrda je istakao da su sva dugovanja kluba vraćena i da sada redovno servisiraju obaveze.

“Odigrali smo polusezonu više nego zadovoljavajuće. Nalazimo se na drugom mjestu Prve lige Republike Srpske, što je u principu malo ko očekivao. Moram da se zahvalim svim našim sponzorima, Gradu Istočno Sarajevo, opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo koji su prepoznali da nova uprava kluba ima kapacitet i da želimo da postignemo dobre rezultate“, izjavio je Mrda.

Mrda je najavio da u budućnosti nastavljaju istim tempom.

“Nemamo neki imperativ ulaska u viši rang takmičenja, sve dok ne dođemo u situaciju da u potpunosti ovladamo vlastitim igračkim i trenerskim pogonom koji će u budućnosti da postignu velike rezultate“, istakao je Mrda.

Mrda je zahvalio medijima koji su maksimalno pratili rad kluba, kao i vjernoj publici.

Rukometaš Boris Vuletić je istakao da Klub traje već 20 godina i da je veliki broj igrača rastao sa ovim klubom i sada čine njegovu okosnicu, te da su više nego zadovoljni drugim mjestom na tabeli u ovoj polusezoni.

“Zamalo da budemo jesenji prvaci. Imali smo sedam pobjeda, tri poraza i jednu utakmicu smo odigrali neriješeno. Rijetko ko je mogao da to očekuje na kraju polusezone. Cilj je bio stabilizacija kluba, poslije svih turbulentnih dešavanja. Klub je na pravom putu da postane dobra slika našeg grada”, istakao je Vuletić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, kome je uručena plaketa za doprinos razvoju Rukometnog kluba “Slavija”, istakao je da klub predstavlja ovaj grad na adekvatan način u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske.

“Klub je podmlađen i u kombinaciji sa starim kadrom igrača ostvaruje ohrabrujuće rezultate, koji govore da je napravljena dobra selekcija. Bitno nam je da se klub stabilizovao, da puni dvorane i privači veliki broj djece. Očekujemo da će se i u novoj dvorani igrati utakmice u narednoj polusezoni”, istakao je Ćosić.

On je dodao da je ova godina za Rukometni klub “Slavija” godina za ponos, te da su osim opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, koja je posljednjih godina dominantno pomagala Klub, ove godine to znatnim novčanim iznosom učinio i Grad, a to će činiti i u narednoj godini.

Prema njegovim riječima, iz budžeta grada sport će do kraja godine da bude podržan sa oko 300.000 KM.

“Mislim da je dosadašnje izvršenje oko 290.000 KM, a kada se pogledaju prethodne godine, jasno je da je to skoro pa troduplo više sredstava, što je dobro i takav trend bi trebalo da slijedimo”, istakao je Ćosić, napominjući da su svi klubovi koji funkcionišu na području grada podražni ravnomjerno.

Novogodišnjem prijemu su prisusutvovali predstavnici gradskih opština, kulturnog, privrednog i javnog života Istočnog Sarajeva.

Filter 2019