Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /latinica

Počela “Zima u Istočnom Novom Sarajevu”

Izvor: Srna, foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Manifestacija “Zima u Istočnom Novom Sarajevu” večeras je zvanično počela na Trgu Republike Srbije. U okviru manifestacije otvoren je i novogodišnji bazar.
U deset kućica posjetioci mogu da pogledaju izložbeno-prodajnu ponudu izlagača sa područja grada Istočno Sarajevo u kojoj su rukotvorine, suveniri, kao i proizvodi domaće radinosti.

Manifestacije je otvorena simboličnim paljenjem rasvjete na novogodišnjoj jelki i nastupom sastava Ulični svirači i di-džej Zoke.

Pozdravljajući okupljene građane, portparol opštine Istočno Novo Sarajevo Tamara Rakanović rekla je da je organizacijom ove novogodišnje čarolije Opštinska uprava željela da u narednih mjesec dana posjetiocima svih uzrasta pruži što raznovrsniji praznični sadržaj.

Rakanovićeva je najavila da je na Trgu Srbije od 20.00 časova u petak, 24. decembra predviđen nastup Igora Stanišića, u nedjelju, 26. decembra, nastupiće Dražen Vidović, u utorak, 28. decembra Anja Radonja i Luka Novosel, a u četvrtak, 30. decembra “Vojs end Hart”.

U subotu, 25. decembra, u 18.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u organizaciji Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske biće otvorena izložba Škole ikonopisa pod nazivom “800 godina mitropolije dabrobosanske”.

U okviru manifestacije 28. decembra planirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a dan kasnije tradicionalna podjela novogodišnjih paketića mališanima.

Božićna akademija i koncert hora “Sloga” na programu su 4. januara u 19.00 časova u sali Kulturnog centra, a 9. januara, na Dan Republike Srpske u Dečanskoj ulici biće upriličeno razvijanje najveće zastave Srpske. Istog dana na Trgu Republike Srbije predviđen je i koncert iznenađenja.

Povodom dočeka Pravoslavne nove godine na Trgu Republike Srbije u 22.00 časa biće održan koncert Saše Matića, dok je u ponoć planiran tradicionalni vatromet.

Filter 2019