Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Pomozimo Dragani Kovač: Hitno potrebno 180.000 KM za liječenje u inostranstvu

Izvor: Srna

Teško oboljeloj Dragani Kovač, koja se duže vrijeme bori sa opakom bolešću, hitno je potrebno obezbijediti 180.000 KM za nastavak liječenja u bolnici “Koč” u Istanbulu, u koju je nedavno transportovana posebnim letom.

Relja Kovač ispričao je novinarima da se njegova supruga nalazi u istanbulskoj bolnici gdje se oporavlja poslije četvrte operacije na mozgu.

Uspjeli su, kaže, da prikupe 110.000 KM, ali problem predstavlja to što je za nastavak liječenja potrebno još 180.000 KM.

On je napomenuo da je njegovoj supruzi nakon što je 25. decembra prošle godine poslije vrtoglavica konstatovano teže oboljenje na mozgu, uslijedila njena borba. Operisana je i u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, a onda i u bolnici “Srbija”.

Kovač je naveo da su na jednom od pregleda upoznali su ljekarku Nevenku Vuković, koja je poslala snimke u bolnicu “Koč” odakle su poručili da će uz pomoć njihove napredne tehnologije pokušati da poprave zdravstveno stanje.

On je posebnu zahvalnost za liječenje supruge iskazao menadžmentu bolnice “Srbija” i svim zaposlenima, doktoru Igoru Đokiću, kao i UKC-u Republike Srpske na čelu sa direktorom Vladom Đajićem, kompletnom osoblju neurohirurgije, Fondu zdravstvenog osiguranja, opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, Skupštini grada Istočno Sarajevo, te prijateljima i rodbini bez kojih, kako kaže, njegova supruga danas ne bi bila živa.

– Za svu ljubav i pažnju koja nam je ukazivana, svima vama želim sreću, zdravlje i prosperitet u narednom periodu i da moja porodica bude posljednja kojoj se ovo dešava i kroz koju sve ovo prolazi –  istakao je Kovač.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac nada se da će i ova akcija uspjeti uz pomoć građana Istočnog Sarajeva, Republike Srpske, BiH i dijaspore.

Napravljen je Organizacioni odbor koji će danonoćno da radi, a potražiće pomoć i od ministarstava, raznih institucija, sportskih kolektiva.

Svi koji imaju mogućnost da pomognu liječenje Dragane Kovač novčana sredstva mogu da uplate na ime Relja Kovač, žiro-račun 5550028101512670 – Nova banka Istočno Sarajevo.

Instrukcije za uplate iz inostranstva mogu se dobiti na račune:

Swift: RZBAATWWXXX RAIFFEISEN ZENTRALBANK OESTERRREICH WIENA AUT, Nova banka AD Banjaluka

Swift: NOBIBA22, BA395550000055220760 Kovač Relja, akademik Vojin Komadina 5, Istočna Ilidža.

Filter 2019