Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Poziv građanima da u Dečanskoj ulici zajedno razviju najdužu zastavu Srpske

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Povodom 30 godina od nastanka Republike Srpske, u Istočnom Novom Sarajevu, novom domu sarajevskih Srba, organizujemo obilježavanje dana kada je nastala naša kuća, matica i ponos, Republika Srpska, te jednu od prvih aktivnosti obilježavanja 30 godina od nastanka naše opštine, Istočno Novo Sarajevo.

Ovim putem, zvanično najavljujem da ćemo na Dan Republike, 9. januara 2022. godine u 13 časova u Dečanskoj ulici razviti, prema zvanično dostupnim podacima, najdužu zastavu u Evropi, zastavu Republike Srpske i svih Srba!

Svi zajedno, stanovnici Istočnog Sarajeva i Republike Srpske, ujedinjeni, kao jedno, nosićemo zastavu naše Republike onako kako smo ujedinjeni u misli da je ona naš dom i da je ne damo, nego čuvamo kao najveću svetinju. Kao što je zastava tkana nit po nit, tako su i u Republiku Srpsku ugrađeni, jedan po jedan, životi hiljada Srba, naše braće, sestara, roditelja i djece, ostavljajući nam zavještanje – da je čuvamo, štitimo i s najvećim poštovanjem nosimo u srcu, sa zastavom u ruci. Njima dugujemo da je uvijek slavimo i nikad ne prepustimo njenu sudbinu nikome, osim njenoj djeci.

Dragi sugrađani grada Istočno Sarajevo, draga braćo Srbi, sestre Srpkinje i svi oni koji Republiku Srpsku nosimo u srcu kao najveću svetinju i tekovinu onih koji su najljepše godine, dijelove tijela i živote dali da nam je stvore, pozivam vas da se 9. januara od 12.30 časova okupimo u Dečanskoj ulici i da, metar po metar, razvijemo zastavu našeg ponosa i obilježimo 30 godina postojanja zemlje gdje najljepša se zora budi, gdje časni i ponosni žive dobri ljudi, našeg gordog i prkosnog zavičaja, Republike Srpske!

Filter 2019