Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Promovisana pjesma “U Prizrenu dogodine”

Izvor: Srna

Na Palama je večeras promovisana pjesma “U Prizrenu dogodine”, koja nosi snažnu patriotsku poruku o neraskidivim vezama srpskog naroda, autora Miroljuba Jeftića, u izvođenju Slađana Antića Pravoslavca iz Kosovske Mitrovice.
Jeftić je rekao novinarima da mnoge humanitarne akcije za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolaze upravo od naroda Republike Srpske, odnosno Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te je ova pjesma mali znak pažnje i zahvalnosti.

“To je jedna iskrena i bratska poruka zahvalnosti srpskom narodu iz Republike Srpske”, rekao je Jeftić.

Antić je naveo da je riječ o prelijepoj pjesmi sa puno emocija o bratskom narodu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je obaveza i dužnost opštine Pale da pomaže braću sa Kosova i Metohije, te da su to radili i prethodnih godina kroz prijem djece koja su boravila na području lokalne zajednice pokazujući im ljubav i gostoprimstvo, te pružanjem finansijske pomoći za izgradnju objekta Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

“Stvorilo se prijateljstvo koje je više od toga gdje se pokazuje jedinstvo srpskog naroda. To je najmanje što možemo da učinimo za njihovu borbu i opstanak na njihovim vjekovnim ognjištima”, istakao je Jugović i zahvalio predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu za pruženu pomoć Srbima na Kosmetu.

Arlov je istakao da se zahvaljujući humanosti cijele Republike Srpske uskoro završava Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu sa poteškoćama u razvoju, te da svi pomažu koliko mogu materijalno i moralno.

On je zahvalio prijateljima i braći sa Kosova i Metohije, Sarajevsko-romanijskoj regiji i posebno opštini Pale i načelniku Jugoviću na podršci koju pružaju.

Inicijator pjesme direktor FK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice Bojan Jakšić kaže da je prvi put u Republici Srpskoj i da je imao veliku želju da je posjeti.

“Cijela ova priča je počela fudbalskom utakmicom od prije 14 godina između veterana fudbalskog kluba Vrbas i Trepča, a tada je naš gost bio Arlov koji je vidio kako teško živimo. To zajedničko prijateljstvo traje i danas”, naglasio je Jakšić.

Jakšić je istakao da je pjesma predstavlja svojevrstan poklon bratskoj Republici Srpskoj i Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i njegovom predsjedniku Arlovu za sve što je uradio za srpski narod na Kosmetu.

Pokrovitelji večerašnje promocije su opština Pale i načelnik Jugović, a organizovana je na inicijativu i u saradnji sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ovom događaju prisustvovao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, rukovodstvo opštine Pale, te predstavnici grada Istočno Sarajevo, društveno-političkog života, kao i gosti sa Kosova i Metohije.

Filter 2019