Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /latinica

Oprez u vožnji preko Romanije i Rogoja; na putu Bistrica-Podgrab klizište

Izvor: FILTER

U posljednjem izvještaju o stanju na putevima, iz AMS RS upozoravaju na najopasnije dionice outeva.

Zbog novih snježnih padavina, saobraćaj se i dalje odvija otežano na putnom pravcu Ljubogošta-Podromanija, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. 

Na prevoju Rogoj pada snijeg pomiješan sa ledenom kišom, pa je kolovoz izrazito klizav.

Sniježne padavine evidentirane su i na području Han Pijeska, prema Vlasenici, na prevoju Han Pogled, na području Gacka i prevoja Čemerno.

Iz AMS RS napominju da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu i vrše čiščenje i posipanje, a vozačima savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. U toku su radovi na sanaciji ovog klizišta

U ostalim dijelovima Republike Srpske saobraćaj se odvija po vlažnim ili mokrim kolovozima, dok je zbog niskih temperatura moguć nailazak na lokalnu poledicu. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

.

Filter 2019