Sat. Jan 29, 2022
ћирилица /latinica

Opozicija napustila sjednicu Narodne skupštine

Izvor: Glas Srpske

Poslanici opozicije su odlučili da napuste zasijedanje Narodne skupštine jer ne mogu podržati običnu farsu vlasti u RS koja se svodi na pripremu za opšte izbore, naveo je predsjednik SDS Mirko Šarović.

“Odlučili smo da nećemo učestvovati u glasanju i napustićemo sjednicu Narodne skupštine” rekao je Šarović na konferencij za novinare opozicije.

Lider DNS, Nenad Nešić, kaže da je SNSD svjestan da im je rejting na minimumu i da je to razlog za sjednicu parlamenta.

– Radi se o kampanji SNSD. Da su htjeli da pistignu jedinstvo, napravili bi dogovor sa opozicijom prije ove sjednice. DNS je bio i ostao na braniku RS. Možda nam je cilj isti, ali put nije. Od vraćanja nadležnosti neće biti nita – kaže Nešić.

Predsjednik PDP Branislav Borenović pitao je zašto se važna tema otvara na kraju mandata ove vlasti.

– SNSD ima apsolutnu vlast, on je vrhovni komandant OS BiH. Ovo je blef koji je opasno skup za RS i BiH, imaće svoje ekonomske posljedice. Danas je trebala biti sjednica o borcima, cijenama koje divljaju, o tome zašto narod odlazi – rekao je Borenović.

Lide SPS, Goran Selak, kaže da želi da čuje stav matice Srbije i prijatelja na međunarodnoj sceni, ali da je cilj da Srpska bude jaka.Selak je rekao da je prioritet rasprava o pravima boraca u RS.– Mi danas ne raspravljamo o zakonima nego o zaključcima koji se ne objavljuju u Službenom glasniku – kaže Selak, prenosi SrpskaInfo.

Filter 2019