Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /latinica

Najava “Nikoljdanskih svečanosti”

Izvor: Srna

Organizatori “Nikoljdanskih svečanosti”, koje će biti održane sljedeće sedmice u Istočnom Sarajevu, pozvali su humane ljude i privrednike sa područja grada da ih podrže, da bi obezbijedili slatkiše za novogodišnje paketiće za 510 mališana koji idu u vrtiće u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži.

“Nikoljdanske svečanosti” prvi put zajednički organizuju Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, opštinska organizacija Crvenog krsta i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da planiraju da posjete svih šest obdaništa na području dvije opštine, u koja ide 510 djece.

“Pozivam sve ljude dobre volje sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, pa i šire, koji mogu da nas podrže, da nam pomognu u obezbjeđivanju slatkiša kako bismo obradovali naše najmlađe”, rekao je Skakavac.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je da će u četvrtak, 16. decembra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti održana projekcija filmova za djecu osnovnih škola.

Prema njegovim riječima, u petak 17. decembra, od 10.00 časova planirana je posjeta obdaništima na prostoru opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo i podjela paketića.

Istog dana, u 18.00 časova predviđena je promocija knjiga književnika i pjesnika Maje Kovačević iz Kraljeva, samohrane majke jedanaestoro djece, koja je i autor četiri romana za djecu i većeg broja duhovnih pjesama.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić rekao je da je lokalna zajednica podržala ovu aktivnost, te da bi trebalo da imaju kontinuitet u održavanju.

Šef kabineta načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Romić nada se da će “Nikoljdanske svečanosti” postati tradiciona manifestacija, napominjući da se, nažalost, sve manje sredstava ulaže u kulturu i kulturna dešavanja.

“Ovo je, ipak, jedan lijep primjer saradnje u dvije opštine. U planu je da se organizuje i manifestacija Dani Dare Sekulić, zatim niz prigodnih manifestacija povodom novogodišnjih praznika i podjele paketića”, istakao je Romić.

Filter 2019