Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

Koroman: Osjetljive kategorije stanovništva zaslužuju posebnu pažnju

Izvor: FILTER

Povodom Trećeg decembra –  Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman razgovarao je danas sa predstavnicima Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Istočno Sarajevo o položaju ove kategorije stanovništva i dodatnog poboljšanja njihovog statusa u društvu.

Koroman je istakao da će Gradska uprava Istočno Sarajevo  nastaviti da podržava rad ove organizacije, jer osjetljive kategorije stanovnoštva zaslužuju posebnu pažnju lokalne zajednice, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Grad Istočno Sarajevo redovno izdvaja sredstva u budžetu za pomoć u radu ove organizacije, a nastojaćemo da, u skladu sa mogućnostima, podržimo i neku od manifestacija koje organizuje ovo udruženje“, rekao je Koroman.

Predsjednik Skupštine grada naglasio je da je dužnost i obaveza svih nosilaca vlasti briga prema osjetljivim kategorijama stanovništa, koje bi trebalo da u značajnijoj mjeri budu integrisane u društvene tokove. 

Koroman je obećao i podršku Gradske razvojne agencije Istočnog Sarajeva prilikom izrade određenih projekata kojima bi Gradska organizacija slijepih i slabovidnih mogla da konkuriše prema međunarodnim organizacijama.

Sekretar Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Jovica Mijatović  zahvalio je predstavnicima Gradske uprave za dosadašnju podršku, naglasivši da ova gradska organizacija ima 168 članova, te da djeluje u svih šest opština.

„Gradska organizacija ima izuzetno dobre uslove za rad, ali nam je potrebna određena finansijska pomoć u organizaciji kulturnih i sportskih aktivnosti, koje bi omogućile socijalizaciju većeg broja lica sa invaliditetom, ali i stručna pomoć prilikom izrade zahtjevnijih projekata prema međunarodnim organizacijama“, rekao je Mijatović.

Današnjem sastanku prisustvovali su v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Ljiljana Lizdek i v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove Obrad Kovač.

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ima za cilj da se promoviše razumijevanje problema invaliditeta i pruži podrška osobama sa invaliditetom.

Filter 2019