Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

Kod 23 osobe u Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 101 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 23 osobe.
Radi se o 12 muškaraca i 11 žena, od kojih su 3 osobe mlađe, 11 srednje i devet starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Banjaluke, pet iz Bijeljine, četiri iz Zvornika, dvije iz Milića i po jedna osoba je iz Bratunca, Mrkonjić Grada, Prijedora, Prnjavora i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškarca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banje Luke i po jedna osoba iz Bijeljine, Bratunca, Gradiške, Doboja i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 92.598 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 5.423 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 368.716 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 409, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 161, a u ostalim bolnicama 248. Na respiratoru je 47 osoba (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

Filter 2019