Thu. Jun 30, 2022
ћирилица /latinica

Kod 20 osoba u Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 88 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 20 osoba.

Radi se o 10 muškarca i 10 žena, od kojih je šest mlađe, sedam srednje i sedam starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine i Bratunca i po jedna iz Dervente, Zvornika, Kozarske Dubice, Laktaša, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i tri žene, starije životne dobi iz Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Prijedora i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 93.347 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.475 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 372.043 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 401, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 162, a u ostalim bolnicama 239. Na respiratoru je 51 osoba, 35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama.

Filter 2019