Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Kod 190 osoba u RS utvrđeno prisustvo virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 715 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 190 osobe.

Radi se o 86 muškarca i 104 žene, od kojih su 38 mlađe, 99 srednje i 53 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 63 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Bijeljine, 15 iz Trebinja, osam iz Gradiške, po sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Laktaša, po šest iz Prijedora i Rudog, po pet iz Doboja, Kneževa, Ugljevika i Foče, tri iz Šipova, po dvije iz Berkovića, Zvornika, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Sokoca, Srpca, Teslića i Modriče i po jedna iz Broda, Vukosavlja, Gacka, Dervente, Istočne Ilidže, Osmaka, Oštre Luke, Prnjavora i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i šest žena, mlađe i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Berkovića, Bijeljine, Čelinca, Dervente, Doboja, Gradiške, Kozarske Dubice, Laktaša, Novog Grada, Teslića i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 93.877 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 5.505 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 374.100 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 382, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 144, a u ostalim bolnicama 238. Na respiratoru je 41 osoba, 27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama

Filter 2019