Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /latinica

Kod 150 osoba u Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv, apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 637 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 150 osoba.
Radi se o 66 muškaraca i 84 žene, od kojih je 40 mlađe, 71 srednje i 39 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 42 osobe su iz Banjaluke, 21 iz Trebinja 12 iz Bijeljine, po devet iz Gradiške, Kozarske Dubice i Lkataša, sedam iz Bileće, po pet osoba je iz Zvornika i Mrkonjić Grada, po četiri iz Kotor Varoša i Prnjavora, po tri iz Doboja, Teslića, Foče i Šamca, dvije iz Čelinca i po jedna osoba je iz Bratunca, Višegrada, Gacka, Dervente, Ljubinja, Modriče, Prijedora, Rudog i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Prijedora i po jedna osoba iz Bijeljine, Čelinca, Han Pijeska, Kozarske Dubice, Laktaša i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 92.925 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.436 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirane su ukupno 369.992 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 390, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 162, a u ostalim bolnicama 228. Na respiratoru je 47 osoba (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 19 u ostalim bolnicama).

Filter 2019