Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /latinica

Kod 146 osoba u Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 664 laboratorijska uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 146 osoba.

Radi se o 56 muškaraca i 90 žena, od kojih je 28 mlađe, 76 srednje i 42 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 32 osobe su iz Banjaluke, 15 iz Trebinja, 13 iz Gradiške, 10 iz Bijeljine, devet iz Sokoca, po sedam iz Istočnog Novog Sarajeva i Laktaša, pet iz Člinca, po četiri iz Doboja i Ljubinja, po tri iz Zvornika, Teslića, Ugljevika, Šamca i Šipova, po dvije iz Berkovića, Višegrada, Vlasenice, Dervente, Pala, Prijedora i Prnjavora i po jedna iz Bileće, Bratunca, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Osmaka, Rogatice, Srpca i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Kozarske Dubice, Laktaša, Novog Grada i Petrova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 92.549 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.409 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 368.417 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 422, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 167, a u ostalim bolnicama 255. Na respiratoru je 45 osoba (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 17 u ostalim bolnicama).

Filter 2019