Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /latinica

Katić potpisao ugovore o stipendiranju studenata

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, danas je u prostorijama Opštinske uprave potpisao ugovore o stipendiranju sa 20 studenata, od ukupno 120 sa područja opštine koji su ostvarili pravo na stipendije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, preostali studenti će o terminu potpisivanja ugovora biti blagovremeno obaviješteni.

Načelnik Katić je rekao da će Opštinska uprava dodijeliti stipendije studentima u iznosu od po 120 KM za 10 mjeseci u akademskoj 2021/22 godini, a za stipendije i stručne radove opština će iz budžeta izdvojiti oko 160.000 KM.

„Nadam se da će stipendije studentima biti od pomoći da rastareti budžete njihovih roditelja ali za sve njihove osnovne aktivnosti tokom studiranja“, rekao  je Katić.

On kaže da je obaveza lokalne zajednice da nagrađuje najvrijednije i najbolje i izrazio nadu da će studenti imati dozu patriotizma, te ostati u ovoj lokalnoj zajednici i doprinijeti njenom i razvoju grada i Republike Srpske.

Takođe, Matična biblioteka Istočno Sarajevo obezbijedila je besplatnu godišnju članarinu za najuspješnije studente sa područja opštine, a članske karte danas im je uručila bibliotekar Ljiljana Knežević.

Filter 2019