Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo razvijena opština sa ambicioznim planovima

Izvor: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Istočnom Novom Sarajevu da je ovo razvijena lokalna zajednica koja ima ambiciozne razvojne planove i dobru saradnju sa republičkim institucijama.

“Ovo je razvijena lokalna zajednica sa ambicioznim planovima za budućnost, a utoliko su ambiciozne i namjere institucija Republike Srpske da i dalje budu na raspolaganju lokalnoj zajednici i potrebama njenih građana”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Istočnom Novom Sarajevu gđe su se danas ona, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija sastali sa načelnikom opštine Jovanom Katićem.

Ona je navela da je današnji sastanak u Istočnom Novom Sarajevu održan da bi se viđelo kako dalje da se kreću republičke i lokalne vlasti, odnosno institucije, u skladu sa potrebama stanovnika.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog velikog iznosa novca koji je investiran na ovom području i najavila izgradnju nove škole, tim prije jer ova opština bilježi ozbiljan natalitet.

Ona je istakla da je Istočno Sarajevo danas razvijen i moderan grad, koji, kao i opština Istočno Novo Sarajevo, ima dobru komunikaciju sa republičkim institucijama.

Cvijanovićeva je podsjetila da su republičke institucije finansirale i izgradnju vrtića na području grada.

“Moja poruka uvijek je bila da, kada imamo vrijedne i marljive ljude koji znaju da definišu lokalne prioritete i znaju da vlastite projekte kandiduju na nivo institucija Republike Srpske, naša podrška nikada nije i neće izostati”, naglasila je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je dodala da će u narednom periodu posjetiti i druge opštine u sastavu Istočnog Sarajeva s ciljem jačanja saradnje lokalnih zajednica sa republičkim institucijama.

Današnjem sastanku u Istočnom Novom Sarajevu prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Filter 2019