Thu. Jun 30, 2022
ћирилица /latinica

Dječije odjeljenje Matične biblioteke slavi 11. rođendan

Izvor: Srna

Dečije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo danas je uz prigodan program, koji su priredila djeca, obilježilo 11 godina rada.
Priredbi je prisustvovao i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, te roditelji djece.

Direktor Matične biblioteke Nataša Trifković Kulašinac rekla je novinarima da je rođendan Dječijeg odjeljenja prilika da se rezimira sve šta su djeca naučila i uradila ove godine.

“Posebnu zahvalnost dugujem našim radnicima i volonterima, koji su tokom cijele 2021. godine kroz radionice svakodnevno radili sa djecom i na taj način našim najmlađim približili knjigu, istovremeno ih odvajajući od raznih ekrana”, naglasila je Kulašinčeva.

Ona je ukazala da je ove godine dosta urađeno na investicionim planu, navodeći da je napravljena ljetna bašta za održavanje radionica ispred Biblioteke, što su najmlađi članovi dobro prihvatili.

“Nabavili smo veliki broj lektira za djecu koja pohađaju osnovnu školu, kao i didaktičkih materijala i zabavnih igara, da bi tako kroz maštu i kreativan rad mogla da unaprijede svoje znanje”, navela je Kulašinčeva.

Prema njenim riječima, Dječije odjljenje Matične biblioteke, koje broji više od 2.500 članova i posjeduje oko 10.000 knjižnih jedinica, pokriva opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, i time zadovoljava sve bibliotečke potrebe mališana.

Ona je podsjetila na radionice namijenjene djeci ispod šest godina, posebno istakavši radionicu “Bebe u biblioteci” namijenjenu bebama od dvije i po godine.

Bibliotekar u Dječijem odjeljenju Stanka Ždrale rekla je da su djeci na raspolaganju radionice učenja stranih jezika, likovna, ali i ilustrativna radionica koja podrazumijeva čitanje i ilustrovanje priča, kao i škola slikanja za stariju djecu.

“Imamo i radionicu Čarolija niti za starije gospođe, koje zajedno sa djecom izrađuju ručne radove”, navela je Ždrale.

Filter 2019