Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Drama na letu za Tuzlu: Muškarac prijetio da će srušiti avion jer je preusmjeren u Beograd

Izvor: Glas Srpske

Na sinoćnjem letu iz danskog Bilunda za Tuzlu dešavala se prava drama – jedan od putnika, Sulejman Imamović (58), izazvao je incident jer je avion preusmjeren na aerodrom u Beograd.

Avion zbog magle nije mogao sletjeti na aerodrom u Tuzli, a nakon informacije da se let preusmjerava, Imamović je ustao sa svog sjedišta, te je, prema navodima medija u BiH, počeo da galami, psuje i prijeti da će srušiti avion zbog toga što je preusmjeren za Beograd. Psovke je upućivao posadi zbog preusmjeravanja leta, ali i ostalim putnicima zato što ćute zbog toga.

– J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m vam mater u usta srpska, j…m vam mater balijsku što šutite, što me vodite u Srbiju, srušiću avion ubiću sebe i ženu – urlao je Imamović, kako se vidi na snimcima napravljenim u avionu dok ga je nekoliko osoba pokušavalo savladati i umiriti, prenosi „Oslobođenje“, koje navodi da je riječ o državljaninu Danske.

Srpski mediji navode da je putnik pokušao da upadne u kabinu pilota, a prema navodima Kliksa on je čak pokušao otvoriti vrata aviona.

Beogradski mediji dodaju da je agresivni putnik pljuvao ljude, bacao se po avionu i odgurivao sve koji su pokušali da ga obuzdaju da ne ode u kabinu pilota.

Muškarci, od kojih su dvojica pripadnici obezbjeđenja, obuzdavali su ga, a ostali su mu govorili da se smiri, riječima, „Šta ti je čovječe?“, a neko je u strahu rekao i „Držite ga“ i „Neka ga neko veže!“

Žena, za koju se pretpostavlja da je njegova supruga, pokušavala je da ga smiri, ali on je nastavio da pravi dramu.

-Neću da se smirim! Srušiću avion. Ubiću sebe, ženu i dijete – zaprijetio je on.

I žena pored njega uzalud je pokušala da smiri situaciju.

-Skloni se Zahira, ubiću i tebe! Majku im je..m – vikao je on.

Nešto kasnije su muškarci koji su ga držali bili prinuđeni da ga grubo uhvate i obore na pod.

-Je..m vam krst – vikao je on sa poda, dok je jedna žena drhtavim glasom molila da ga neko smiri.

Granična policija na aerodromu „Nikola Tesla“ je nakon slijetanja aviona oko ponoći privela je o Imamovića, a određeno mu je zadržavanje do 24 časa prema Zakonu o prekršajima, nakon čega će biti predat sudiji za prekršaje.
Obaviješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela i da se protiv ovog lica podnese prekršajna prijava, prenijele su „Večernje novosti“.

Filter 2019