Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /latinica

BORS usvojio povećanje boračkog dodatka na pet KM za svaki mjesec u ratu

Izvor: Srna

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske donijelo je odluku o povećanju mjesečnog borčkog dodatka na pet KM po mjesecu učešća u ratu, izjavio je večeras predsjednik Predsjedništva Aleksandar Savić.

– Pretpostavljam da je teško da nadležno ministarstvo obezbijedi 133 miliona KM da bi se ovo finansiralo prema zahtjevu, ali vjerujem da će postepenim povećanjem u toku godine to i uspjeti – rekao je Savić novinarima u Višeagradu.

On je napomenuo da su u prethodnim mjesecima donijeli odluke koje je podržalo resorno ministarstvo da 9.500 boraca koji se nalaze na birou dobiju mjesečni borački dodatak u odnosu na mjesece koje su proveli u zoni borbenih dejstava.

– Ministarstvo je takođe prihvatilo naš zahtjev za 1.128 boraca koji se nalaze u Federaciji BiH da dobiju borački dodatak. U prijedlogu smo, koji će vjerovatno biti prihvaćen, da oko 3.000 boraca koji imaju 65 godina, a nemaju nikakvih primanja dobiju najmanji lični dohodak u visini od 206 KM, odnosno sa novim povećanjem 219 KM – istakao je Savić.

On je rekao da, osim pomenutih, postoje još neke mjere za poboljšanje statusa boračke populacije.

– Ova godina treba biti godina borbe za bolji status boraca, jer oni to zaista zaslužuju. Ako je 30 godina veliki jubilej Republike Srpske, onda treba biti i jubilej boračke populacije – istakao je Savić.

Filter 2019