Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /latinica

Advokat Tomić: Marinković je pucao policajcima u glavu

Izvor: Avaz

Aleksandar Macan, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u petak je, nakon što se predao u pratnji advokata Duška Tomića, dao iskaz u Tužilaštvu KS. Detaljno je objasnio šta se dogodilo 26. oktobra 2018. godine na Alipašinom Polju kada su ubijeni policajci.

U izjavi za portal “Avaza” advokat Duško Tomić je kazao da je Macan izjavio da je kobne noći Savo Marinković policajcima pucao u glavu. 

Pucao kroz šoferšajbu

– Macan nije pucao, on je u tom momentu bio u Golfu 6 kojeg su pokušali da ukradu. Savo je bio biatlonac, prvak Balkana, zato je bio tako precizan i kroz šoferšajbu direktno pogodio vozača u čelo, a kad se nesretni suvozač okrenuo, drugog policajca je pogodio u sljepoočnicu – ispričao je Tomić.

Prema njegovim saznanjima Savo Marinković je trenutno u njemačkom zatvoru i do Nove godine bi trebao dobiti uslovni otpust. Tomić kaže da država mora nešto preduzeti kako bi se Marinković doveo u BiH, jer ako to ne učine, on bi mogao zauvijek ostati nedostupan.

– Nemam ja zaista nikakvih razloga da se navijački postavljam, Macan je išao u krađu, nema dileme nikakve da je Sava Marinković pucao. Išli su oni više puta u krađu, nikad nisu nosili oružje i nikada nisu nikog povrijedili, čak su bili i zaganjani i bježali sa lica mjesta. Macan se kune da nije znao da ovaj nosi oružje – kaže Tomić.

Dodaje da su kobne noći bila samo njih trojica Aleksandar Macan, Savo Marinković i Marko Trifković koji se nalazi u pritvoru u BiH po drugom osnovu.

– Niko drugi nije bio s njima. Samo su trojica bila u Seatu sve drugo je naklapanje. Nikad nije bila solucija da se puca, a pogotovo da se puca u glave ljudi, ako si želio pucati, pucaj po automobilu, pucaj po motoru, imaš prilike i bježi, šta imaš da pucaš u čovjeka koji je bespomoćan – kaže Tomić.

Filter 2019