Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

ŠERANIĆ: Vijek bolnice u Kasindolu značajan jubilej za zdravstvo Srpske

Izvor: Srna

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je vijek postojanja bolnice u Kasindolu značajan jubilej za zdravstvo Srpske, čestitajući i zahvalivši generacijama koje su radile u ovoj zdravstvenoj ustanovi i onima koji rade.

Šeranić je rekao da je dužnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite da nastavi unapređivati zdravstvenu zaštitu i da građanima ponudi još kvalitetniju zdravstvenu uslugu, na čemu će se sa rukovodstvom Bolnice “Srbija” u kontinuitetu raditi.

“Zadovoljstvo mi je što u mom mandatu imam priliku da zajedno sa građanima Istočnog Sarajeva i šire regije proslavim 100 godina bolnice u Kasindolu koja sada nosi ponosno ime – Srbija”, rekao je Šeranić.

Šeranić je, uoči svečane akademije na kojoj je prikazan dokumentarni film o istorijatu ove ustanove, posjetio i izložbu fotografija o bolnici u Kasindolu.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da vidi kako je ova zdravstvena ustanova nastala, živjela, kako živi danas i kako će živjeti u budućnosti.

“Ovo je veliko za sve zdravstvene radnike koji su generacijama radili u ovoj bolnici. Ovo je prilika da im čestitam i zahvalim za ono što su radili i što rade”, naglasio je Šeranić.

Govoreći o pandemiji virusa korona, Šeranić je podsjetio da je Bolnica “Srbija”, zajedno sa bolnicom u Foči, pružila veliku podršku građanima istočne Hercegovine u momentu kada je bio ogroman pritisak oboljelih na trebinjsku Bolnicu.

“Koordinacija je značajna i ona postoji. Kao što je Bolnica Srbija pomagala Trebinju, tako i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci pomaže Bolnici u Istočnom Sarajevu. To direktori dogovaraju uz podršku našeg ministarstva u vezi sa pružanjem i edukacijom kadra. Za to je potrebno vrijeme, ali nećemo stati na tome”, naveo je Šeranić.

Šeranić je naglasio da će Ministarstvo zdravlja Srpske, koliko god je moguće, u skladu sa standardima nastojati da obezbijedi isti kvalitet zdravstvene zaštite širom Republike Srpske.

Filter 2019