Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu zaplijenjena marihuana ulične vrijednosti oko milion KM

Izvor: Srna/FILTER

Policija Republike Srpske jutros je u Krupcu u opštini Istočna Ilidža pronašla i privremeno oduzela 132 kilograma marihuane, procijenjene ulične vrijednosti milion KM, i uhapsila pet lica, rekao je večeras načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu naveo da je zaplijenjena droga vrijedna više od 500.000 KM, a da je ulična vrijedost procijenjena na milion KM.

On je rekao da su akciju izveli policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, droga je pronađena kada su policijski službenici zaustavili i kontrolisali teretno vozilo marke “mercedes” u kojem se nalazilo pet lica inicijala iz Foče čiji su inicijali G.G, N.V, D.K, B.K. i N.P.

“Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 130 PVC paketa ukupne mase oko 132 kilograma”, precizirao je Šehovac.

Navedena lica će, kako je dodao, nakon kriminalističke obrade biti predata su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da se radi rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog događaja preduzimaju druge mjere u Foči i Trebinju.

“Policijska uprava Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske nastavljaju dalji rad na sprečavanju i rasvjetljavanju ovih i drugih krivičnih đela s ciljem stvaranja bezbjednog okruženja”, poručio je Šehovac.

On je dodao da je današnja pljenidba marihuane druga velika u posljednje tri godine i podsjetio da je 2018. godine u Istočnoj Ilidži zaplijenjeno 900 kilograma ove droge.

Filter 2019