Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Ujić: Migrantska kriza pod kontrolom

Izvor: Srna

Otvaranje novog privremenog prihvatnog centra “Lipa”, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, najavljeno je za sutra, a u tom objektu moguć je smještaj do 1.500 migranata.

Novi prihvatni centar omogućiće smještaj i porodicama sa djecom, djeci bez pratnje i samcima, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da novoformirani centar “Lipa” ispunjava sve evropske kriterijume za zaštitu migranata, čime podiže i bezbjednost svih u zemlji.

On je naveo i da je migrantska situacija pod kontrolom, da je u centrima ukupno oko 2.500 ilegalnih izbjeglica.

– Ipak, nastavljamo da pratimo migracione tokove, dešavanja na granici Bjelorusije i Poljske. Veliko kretanje migranata je još na sceni i ilegalne migracije će sigurno biti jedan od problema i u narednom periodu – rekao je Ujić za Glas Srpske.

Uspostavljanju novog centra “Lipa” doprinijeli su Ministarstvo bezbjednosti, Služba za poslove sa strancima i Međunarodna organizacija za migracije, uz finansijsku podršku EU i ostalih partnera, prateći odluku Savjeta ministara o osnivanju privremenog prihvatnog centra “Lipa” u decembru prošle godine.

Filter 2019