Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Ukinuta vanredna situacija u opštini Trnovo

Izvor: FILTER

Na danas održanoj sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Trnovo, komandant Štaba Dragomir Gagović zajedno sa članovima, donio je Odluku o prestanku vanredne situacije.

“Analizirajući stanje na terenu i vremenske uslove donešena je odluka kojom se ukidaju sve naložene mjere koje su važile u vrijeme vanredne situacije. Stanje na terenu je dosta bolje u odnosu na prethodni period, ali i dalje se mora raditi kako bi se otklonile posljedice”, saopšteno je iz Opštine Trnovo.

U saopštenju se dodaje da će komisije, koje su ovih dana bile na terenu, ubrzo dati konačnu sliku štete. Na osnovu toga će se uraditi elaborat i dostaviti Vladi Republike Srpske o šteti koju je polava prouzrokovala ovih dana i koja je siigurno milionska.

“Nastava u Osnovnoj školi kreće od ponedjeljka, a takođe i prevoz za srednjoškolce koji pohađaju nastavu u srednjim školama u Istočnom Sarajevu”, navode iz Opštine.

Hitno je, poručuju, upućena urgencija prema Putevima Republike Srpske za sanaciju magistralnog puta, s obzirom na to da je stanje alarmantno.

Filter 2019